Milinović odustao od kandidature za šefa HDZ-a i podupro Plenkovića

Sve je izglednije da će Andrej Plenković biti jedini kandidat za predsjednika HDZ-a. Njegov u javnosti najspominjaniji protukandidat, Darko Milinović, koji je, navodno, već prikupio potrebnih 5 tisuća potpisa, odustao je od kandidature, baš kao i Ivana Maletić.

Milinović je u izjavi novinarima kazao kako je prikupio više od pet tisuća potrebnih potpisa za kandidaturu, ali da je nakon niza razgovora s meritornim ljudima na političkoj sceni te razgovora s Andrejem Plenkovićem, koji je kandidaturu za predsjednika HDZ-a već istaknuo, odlučio svoje interese i ambicije staviti ovaj put na stranu u interesu HDZ-a i Hrvatske.
Plenković: Dobro je da se HDZ priprema za parlamentarne izbore
S Plenkovićem je razgovarao, kako je rekao, o tome kakve su im vizije stranke i Hrvatske. Shvatili smo da nemamo neke velike razlike, da imamo gotovo identičnu viziju HDZ-a i Hrvatske te da se na malim razlikama ne bi trebalo iscrpljivati u unutarstranačkoj bitci i da sav potencijal HDZ-a moramo usmjeriti k jednom cilju - sprječavanju povratka na vlast najnesposobnijeg premijera u povijesti Hrvatske, rekao je Milinović novinarima u središnjici stranke.
Maletić se neće kandidirati za predsjednicu HDZ-a, Milinović se ne čudi
Zajednička im je vizija, dodao je, da HDZ bude čvrsta stranka desnog centra i da ima jaki europski štih. Evo, nakon mojih riječi mislim da protukandidata neće biti. Premalo je vremena da se iscrpljujemo u unutarstranačkoj bitci. Poduprijet ću i pozivam sve koji mene podupiru da svoje potencijale stave na raspolaganje novom predsjedniku, najvjerojatnije Andreju Plenkoviću, i HDZ-u, poručio je Milinović.





Butković pozdravio Milinovićevo odustajanje od kandidature

Ministar pomorstva prometa i infrastrukture u tehničkoj vladi i potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice Oleg Buković podupro je odluku Darka Milinovića da se ne kandidira za predsjednika HDZ-a rekavši da je i on također odustao od kandidature za predsjednika stranke. Ocijenio je da to treba podržati i da Milinović ima svoje razloge.

Jutros su počeli pregovori o HDZ-a i HSLS-a, potvrdio je šef liberala Darinko Kosor. U koaliciji kao poželjnog partnera, kaže Kosor, vide i HSS, a na čelu HDZ-a podržavaju izbor Andreja Plenkovića. Ako sve bude u redu u pregovorima, mi ćemo ostati u istoj koaliciji, no moramo još formalno sačekati izbor novog predsjednika HDZ-a, koji je 17.7., a koliko vidimo zadnjih dana, a posebno danas, bit će vjerojatno samo jedan kandidat, što nama kao HSLS-u i odgovara, izjavio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.