Petrov Oreškoviću: Vrata Mosta su vam otvorena

Tihomir Orešković još razumišlja i nije odlučio hoće li se pridružiti Most-u na predstojećim parlamentarnim izborima. Tehnički premijer Orešković dan je proveo u Splitu, Solinu i Sinju.

U Sinju su ga dočekali predsjednik Most-a Božo Petrov i saborski zastupnik Miro Bulj. Petrov je rekao da su vrata Mosta Oreškoviću otvorena, ako se odluči politički aktivirati.

Miro Bulj koji je bio inicijator posjeta Tihomira Oreškovića Sinju, izjavio je kako bi osobno volio da Orešković nastavi suradnju s Mostom, ocijenivši da je za vrijeme svoga mandata pokazao puno više državničkih elemenata nego Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko.

Bulj je ustvrdio kako nema velike razlike između HDZ-a i SDP-a i da su ih 'prevarile obadvije stranke'. Na novinarski upit koga bih podržao Zorana Milanovića ili Andreja Plenkovića rekao je da će odgovoriti kada mu netko navede razliku između njih dvojice.

Tihomir Orešković rekao je da nije donio nikakvu odluku o priključivanju Mostu. U Sinju je posjetio Muzej Sinjske Alke, crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, bivšu vojarnu Ivaniša Nelipića, tvrtku Naprijed koja zapošljava 75 radnika te Gospodarsku zonu Kukuzovac koja predstavlja okosnicu gospodarskog razvoja Grada Sinja.