Europarlamentarci EPP-a u Splitu - ekonomska i politička sigurnost EU-a

Ljetna škola Europske mreže ideja pod predsjedanjem potpredsjednika Europske pučke stranke (EPP) Paula Rangela okuplja u Splitu više od 200 sudionika s područja politike, gospodarstva , poduzetništva, akademske zajednice i dr.

Glavne teme skupa, na kojemu je bio i premijer Tihomir Orešković, jesu ekonomska i politička sigurnosti EU-a, posebno ovim dijelom Europe kojim gravitiraju izbjeglice.

Osnovni problemi koje bi EU trebala rješavati je ponuditi bar neka rješenja na koji način se nositi sa izbjegličkom krizom, na koji način se boriti protiv terorizma, baviti se posljedicama ili rješavati uzroke. Na dnevnom redu bila je i politička sigurnost EU nakon britanskog referenduma.

Andrej Plenković (HDZ) kazao je između ostalog kako je potrebno imati kontakt i graditi povjerenje s većinom birača. To ćemo uspjeti samo ako smo snažni i učinkoviti, rekao je.

Ovaj skup vrlo je važan jer se događa nakon depresivnog rezultata referenduma u Velikoj Britaniji. Mi se ovdje okupljamo, razmjenjujemo ideje u zemlji koja nam se pridružila prije samo tri godine, rekao je Paul Rangel, potpredsjednik Europske pučke stranke.

Na susretu su među ostalima i Dubravka ŠuicaIvana Maletić, Davor Ivo Stier i Marijana Petir. 


Kub zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu podupro Plenkovića

Predsjednik Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu Manfred Weber podupro je u Splitu Plenkovićevu kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

Plenković očekuje od najbrojnije političke grupe u Europskom parlamentu da pomogne HDZ-u da ponovno postane najjača stranka u Hrvatskoj.