Zmajlović: Promjene plana Hrvatsku bi mogle stajati milijune

SDP-ovci su još jednom prozvali tehničku vladu da prekoračuje ovlasti i time krši Ustav.

Bivši ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović upozorio je kako bi promjene plana gospodarenja otpadom koje je donijela tehnička vlada Hrvatsku mogle stajati milijune. Dodao je kako danas istječe rok da se ispune uvjeti za povlačenje novca iz europskih fondova.
Ti uvjeti su nužni kako bismo 6, 8 mlrd. kuna mogli povući iz Europske unije. Taj rok nakon sutrašnjeg dana dovodi nas u rizičnu situaciju kada nam prijeti suspenzija kompletnog operativnog programa i to iz razloga što ova smijenjena vlada nije donijela izmjene dviju uredbi iz područja zaštite okoliša, naglasio je.
Novi plan gospodarenja otpadom omogućit će više recikliranja
Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović odgovorio je na kritike bivšeg ministra. Istaknuo je kako se s donošenjem Plana kasni dvije godine, te da je bivša Vlada mogla povući sredstva iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije, te da to nije napravila.

Ja bih rekao da je kolega Zmajlović imao prilike napraviti i donijeti plan, povući sredstva. On to nije napravio, tako da mislim da nije na mjestu da on to komentira, poručio je ministar zaštite okoliša i prirode.