SDP protiv razrješenja trojice veleposlanika

Prema riječima saborskog zastupnika socijaldemokrata Joška Klisovića, Odbor za vanjsku politiku 25. svibnja primio je Vladin prijedlog za opoziv troje veleposlanika. To su Joško Paro u SAD-u, Ivo Goldstein u Parizu i  Ivana Perić-Sutlić u Crnoj Gori.

Klisović tvrdi da SDP smatra kako nije najbolje vrijeme za kadroviranje u diplomaciji u uvjetima pada Vlade i saborske odluke o vlastitu raspuštanju.

U takvim uvjetima sada obezglaviti naša veleposlanstva kadrovski, maknuti veleposlanike u važnim ili susjednim zemljama smatramo neprimjerenim i vrlo neodgovornim, kazao je.

Dodao je i da razrješenja mogu ići kada se formira nova vlada. Tada će nova vlada i predsjednica dogovoriti nove veleposlanike, izjavio je Klisović.

Klisović, koji vodi Odbor nakon što je predsjednik tog saborskog tijela Davorin Mlakar izabran u Ustavni sud, rekao je da se na njega vrši pritisak, uključujući i iz Ureda predsjednice da čim prije sazove sjednicu Odbora kako bi ta razrješenja mogla ići dalje. Po njegovim riječima, iz predsjedničina su ga ureda zvali telefonom što smatra neprimjerenim od njezinih savjetnika.