SDP brusi izbornu strategiju

U SDP-u traju pripreme za izbore, brusi se izborna strategija. U najužem operativnom timu Zorana Milanovića već je poznato trebali bi biti glavni tajnik stranke Igor Dragovan, za programski dio zadužen je Siniša Hajdaš Dončić, a čovjek za vezu s terenom je Ranko Ostojić. Zoran Milanović uskoro će početi obilaziti intenzivnije teren, komunicirati sa članstvom.

Ono što je novost što se nagađa, a što bi trebalo potvrditi Predsjedništvo je da izborni posao više neće voditi kordinatori po izbornim jedinicama, nego šefovi županijskih organizacija. Isto tako neslužbeno se doznaje kako na izbornim jedinicama neće biti ljudi koji koji obnašaju dužnosti nespojive sa zastupničkima, zbog kojih ionako ne bi ušli u Sabor.

To primjerice znači da na listi neće moći biti primjerice europarlamentarka Biljana Borzan, ili župan Zlatko Komadina koji je ranije iskazao želju da bude na listi tj novi listu SDP-a u 8. jedinici.

Ono o čemu će se još svakako razgovarati su i mogući koalicijski partneri, poznato je da je SDP zainteresiran za predizbornu suradnju s HSS kojim bi ojačali svoju poziciju, a oslabili HDZ-ovu. Pitanje je koliko će im biti spremni ponuditi za takvu suradnju, neslužbeno se spominje 3-4 mandata te sudjelevanje u Vladi, najvjerojatnije ministarstvo poljoprivrede.

Mi smo danas obavili jedan krug razgovora s HSS-om, gdje smo ih pozvali da zajedno s nama formiramo buduću hrvatsku Vladu, jedne široke narodne koalicije gdje će HSS preuzeti odgovornost za hrvatsko selo i ruralni razvoj, to je danas i potvrdilo predsjedništvo, i nadamo se da će naši pregovori ići i u tom smjeru, izjavio je Siniša Hajdaš Dončić, član Predsjedništva SDP-a.