Sunčani Hvar u pet mjeseci ostvario 15 posto veće prihode

Hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar ostvarila je dosad najujspješniju predsezonu s 8,6% više noćenja po sobi i 15% većim prihodima nego u lanjskih prvih pet mjeseci. Trenutno stanje rezervacija nagovještava i premašivanje ciljeva za ovu godinu. 

Tvrtka Sunčani Hvar nakon nekoliko loših poslovnih godina bilježi bolje rezultate. Tome je između ostalog pridonijela rekategorizacija hotela Pharos. Sredinom lipnja otvoren je kao jedan od prvih hotela u Hrvatskoj konceptualno osmišljen za nove generacije gostiju koji traže ležerniji pristup i fleksibilniju uslugu, ali i interaktivnu komunikaciju na online platformama. 

U obnovu tog hotela uložili smo više od 55 milijuna kuna. Iako je zbog manjih soba kategoriziran sa tri zvjezdice, ima sve sadržaje i ponudu na razini četiri zvjezdice. S obzirom na tržišni interes i pozicioniranje Hvara kao destinacije te u skladu s pokazateljima turističkih kretanja na globalnoj razini, odlučili smo se da koncept tog hotela prilagodimo preferencijama, standardima usluga i navikama putovanja gostiju mlađe dobi tzv.' Millenialsima' te je Pharos zapravo i prvi hotel takve vrste u Hrvatskoj, ističe predsjednica Uprave Sunčanog Hvara Gordana Tomičić.

Dodaje i da se do 2025. očekuje da će generacija 'Millenialsa', mladih ljudi rođenih između 1980. i 2000. godine, generirati više od 50% cjelokupne globalne turističke potrošnje i dominirati svim turističkim kretanjima. U Sunčanom Hvaru njezin je udio već dosegnuo gotovo 60% u ukupno ostvarenim noćenjima, kazala je Tomičić.

Govoreći o pozitivnim pokazateljima u prvih šest mjeseci, iz Sunčanog Hvara ističu da su ti podaci najviše rezultat grupnih dolazaka i velikih poslovnih 'evenata' koji pokazuju da se Hvar profilira i kao destinacija konferencijskog, odnosno poslovnog turizma.
"Trenutno stanje rezervacija i rezultati u prvih šest mjeseci nagovještaju ne samo ostvarenje postavljenih ambicioznih ciljeva, već i njihovo premašivanje, a i danas je naša razina profitabilnosti školski primjer standarda internacionalne hotelijerske industrije, te nam je cilj održati je na toj razini", poručuju iz Sunčanog Hvara.

Sunčani Hvar je u većinskom vlasništvu slovačkog Prime Tourist Resortsa (PTR), koji drži 61,92% dionica, te je sredinom lipnja nakon odobrenja Hanfe objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica po cijeni od 21,37 kuna po dionici.
Sredinom lipnja je na Zagrebačkoj burzi održana javna dražba za 29,94% državnih dionica u Sunčanom Hvaru. Tražilo se 28 kuna po dionici, no nije bilo ponuda na kupnju.