Otvoren puni profil autoceste između čvorova Hreljin i Šmrika

Puni profil dionice autoceste A7 između čvorova Hreljin i Šmrika, u oba smjera, otvoren je nakon što je završena dogradnja četvrtog traka na tom dijelu autoceste. Dogradnja dionice vrijedna je oko 10 milijuna kuna.

Radi se o punom profilu dionice A7 od čvora Hreljin prema rotoru, kojim se promet odvaja prema otoku Krku te na Jadransku magistralu u smjeru Crikvenice. Radove, koji će omogućiti veću protočnost prometa, financirale su Hrvatske ceste, a izvođač je bio GP Krk.

Tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da je to infrastrukturni projekt koji će pomoći turizmu i omogućiti da se tijekom najvećeg pritiska, za vikende, na prometnicama ne stvaraju gužve. Očekuje dobru turističku sezonu, ističe da su podaci bolji u odnosu na lani i da se otvaraju novi kapaciteti u marinama i hotelima.

Govoreći o važnijim infrastrukturnim projektima u Primorsko-goranskoj županiji, Butković je najavio da će za desetak dana biti gotova studija izvodljivosti za cestu D 403, koja će spojiti Zagrebačku obalu, zapadni dio riječke luke sa zapadnim dijelom riječke obilaznice. Rekao je i da će uskoro imati i  informaciju o nastavku financiranja terminala na Zagrebačkoj obali te da će sljedećeg tjedna biti raspisan natječaj za studiju izvodljivosti za obilaznicu Novog Vinodolskog, kao dijela Jadransko-jonske autoceste, odnosno dionice Križišće-Žuta Lokva.