Za infrastrukturu u Šibensko-kninskoj županiji 2 milijuna kuna

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo je gotovo 2 milijuna kuna za 15 infrastrukturnih projekata u Šibensko-kninskoj županiji. Ugovore je s načelnicima općina i gradonačelnicima potpisao ministar Lovro Kuščević.

Općine i gradovi dobili su od 25 do 250 tisuća kuna. Novac će uložiti u uređenje infrastrukture. Uglavnom je riječ o cestama, groblju, rasvjeti i gospodarenju otpadom.

Knin je dobio 250 tisuća kuna, aplicirali su za 3 ulice. Gradu Drnišu prihvaćena su dva komunalna projekta: jedan je sufinanciranje nerazvrstanih cesta od Lipise do Svetog Ilije a drugi je sufinanciranje izgradnje tržnice u Drnišu.

Kijevo, Ružić i Skradin uredit će groblja. Pirovac kupuje ponton, Promina uvodi novu rasvjetu, a Kistanje i Šibenik ulažu u gospodarenje otpadom. Za razvoj komunalnog gospodarstva Ministarstvo je proračun ove godine povećalo sa 6 na 30 milijuna kuna.

Poboljšanje standarda početni je korak. No, za pravu obnovu ruralnog kraja, trebat će mnogo više od uređenja putova i groblja.