Kovač u Dnevniku 3 HRT-a: Donijet ću odluku o kandidaturi ovih dana

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač još nije odlučio hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a, kazao je u Dnevniku 3 HRT-a. Odluku će donijeti u sljedećih nekoliko dana.


Najvažnije je da HDZ kao stranka pokaže zrelost i da iznjedri pravu osobu na čelu stranke i da ta osoba povede stranku u izborena kojima će pobijediti.

Na pitanje je li točno da ga Tomislav Karamarko nagovara da se kandidira, rekao je kako je svašta čuo. I da me John Kerry nagovara, ali i Vladimir Putin. Ima mnogo članova stranke koji bi željeli da ja budem kandidat, dodao je Kovač.

Zasad je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a eurozastupnik Andrej Plenković. Ako Kovač odluči kandidirati se, dobio bi protukandidata za čelno mjesto HDZ-a koji će se birati 17. srpnja po načelu jedan član - jedan glas.

Podsjetimo, prije desetak dana, gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a, Plenković je rekao kako je spreman kandidirati se za predsjednika HDZ-a.
Andrej Plenković ekskluzivno za HRT: Spreman sam se kandidirati za predsjednika HDZ-a

Prije toga se nagađalo kako će se kandidirati i HDZ-ovci Oleg Butković, Ivana Maletić i Darko Milinović, no oni su svi redom odustali.