Rakitić nakon incidenta na Ugljanu: Nitko nam ne može uzeti osmijeh

Zadarska policija istražuje okolnosti u kojima su huligani kamenjem zasuli vilu i razbili prozor u zaseoku Čeprljanda na otoku Ugljanu, gdje se s obitelji odmarao Ivan Rakitić. Pola sata nakon incidenta, nogometni reprezentativac je gliserom napustio otok.

Hrvatski nogometni reprezentativac oglasio se potom na društvenim mrežama i kazao: Uživamo u obiteljskom odmoru. Nitko nam ne može uzeti naš osmijeh.

Najlošija stvar cijele ove priče je da je u startu bila predimenzionirana. Nažalost, većina medija preuzela je jednu netočnu i neprovjerenu informaciju i cijeli je događaj podignut na jednu višu razinu. Riječ je o jednome bačenome kamenu, nije bilo onih 6 huligana koji su se spominjali da su porazbijali cijelu kuću - sve prozore i sva vrata. Razbijeno je jedno staklo i to u dvorištu kuće. Naravno da žalimo zbog toga i da se to nije smjelo dogoditi, međutim, treba pozvati sve na odgovornost, uključujući i medije jer se ne šalju dobre slike općenito s Jadrana,
poručio je za Dnevnik 3 Ante Župan iz Općine Preko.Ne bih želio ništa spekulirati, činjenica je da je ovo jedan ružan incident koji je napravio jednu ružnu sliku Hrvatske, hrvatskog turizma i svima nam je zbog toga neugodno. Teško je reći je li razlog nogomet ili nije, ali je krajnje vrijeme da država kaže stop svakom obliku huliganizma i vandalizma. Ovo je jedan čin koji je uzeo vijesti u cijeloj zemlji ali i vani. Čuo sam se s Ivanom, naravno da su se presrašili, međutim on ostaje u Hrvatskoj, ostaje se odmarati u Hrvatskoj i siguran sam da će ovo brzo zaboraviti, komentirao je cijeli događaj izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić.Iz zadarske Policijske uprave rečeno je da je nepoznati počinitelj u petak oko 15 sati na Ugljanu razbio staklo na objektu u sklopu turističkog kompleksa u vlasništvu trgovačkog društva. Nitko nije ozlijeđen, a kriminalistička istraga i potraga za napadačem je u tijeku, navode iz policije. 

Mediji prenose da je Rakitić prije dva dana došao na odmor na Ugljan, sa suprugom i dvoje male djece. Mještani su ga sa zadovoljstvom dočekali. No jučer su nepoznati počinitelj ili više njih kamenjem gađali vilu i pobjegli.

Incident je stvorio veoma ružnu sliku i možemo samo osuditi one koji su ga izazvali, mogla je biti jedna vrlo lijepa priča jer je Rakitić jako susretljiva osoba, ostavio je zaista odličan dojam na mještane, o njemu možemo reći sve najbolje - rekli za HRT u TZ Ugljan.

Direktorica Turističke zajednice mjesta Ugljan Dražena Strihić komentirala je izgred za Radio Zadar. 

Priopćenjem se oglasio i Karlo Novoselić, načelnik općine Preko i mještanin Čeprljande u kojem se zahvaljuje obitelji Rakitić na boravku u Čeprljandi i ispričava na neugodnosti koju su doživjeli. 

Ograđujemo se od tog suludog čina i uvjereni smo da to nije počinio nitko od naših mještana koji su, štoviše, bili oduševljeni dolaskom poznatog gosta i ne bi napravili ništa čime bi narušili njegov boravak. Nadamo se da će Policija brzo i učinkovito pronaći krivca te da će ga se adekvatno kazniti. Treba svakako naglasiti da smo iznimno zadovoljni što je Ivan Rakitić, unatoč incidentu, otišao s riječima punim hvale za gostoprimstvo naših mještana. On je, također, bio vrlo susretljiv prema svima koji su željeli fotografiju i autograme te je prava šteta što je morao otići ranije zbog izoliranog incidenta. On sam je i nakon incidenta bio sklon ostanku, ali je nakon konzultacija sa suprugom ipak odlučio napustiti Vilu Mariju, navodi se između ostalog u priopćenju.  

Poruke potpore Rakitiću i njegovoj obitelji,  isprike i zgražanje zbog incidenta za vrijeme odmora na otoku Ugljanu stižu sa svih strana. 

Hrvatski nogometni savez (HNS) priopćio je da je zgrožen sramotnim incidentom. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a posebno smo zaprepašteni činjenicom da se napad dogodio u trenucima kada se Ivan Rakitić nalazio na odmoru sa svojom obitelji, poručili su iz HNS-a i pozvali nadležne institucije da što prije riješe ovaj slučaj.

O incidentu prenose i španjolski mediji. Većina ih je prenijela vijest španjolske agencije EFE čija se dopisnica pozvala na tekst u Večernjem listu prema kojem su šestorica huligana polomila sve prozore na kući i vrata. Taj list je izvijestio kako su huligani htjeli provaliti u kuću što su zatim prenijele i sportske novine Sport iz Barcelone.