U Brodotrogiru porinut tanker vrijedan 45 milijuna $

Tanker vrijedan 45 miljuna dolara namjenjen za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda kojeg je Brodotrogir izgradio za vlastitu pomorsku komapniju Trogir Maritime, porinut je u trogirskom brodogradilištu.

Tanker je dug 284 metra, širok 32 metra, a nosivost mu je 49.500 tona. To je drugi takav tanker izgrađen u Brodotrogiruu za pomorsku kompaniju Trogir Maritime, a prvi je porinut prošle godine.

Član Uprave Brodotrogira i vlasnik tog brodogradilišta Danko Končar je izjavio kako te tankere pomorska kompanija Trogir Maritime iznajmljuje brodarima za dnevni iznos između 7.500 i 9.500 dolara. Danas kada smo porinuli ovaj tanker veliki je dan za naše brodogradilište i Trogir, rekao je Končar.

Istaknuo je kako je zadovoljan onime što je postignuto u posljednje tri godine u Brodotrogiru, koliko je vlasnik tog brodogradlišta, u kojem istodobno traje i restruktiriranje. Nositelji budućih aktivnosti su osim izgradnje brodova, poslovi remonta brodova u našem brodogradlištu i razvoj naše marine, kazao je Končar.

U pisanom materijalu u povodu današnjeg porinuća tankera navodi se kako u Brodotrogiru ukupna vrijednost postojeće knjige narudžbi iznosi oko 200 milijuna dolara.