Koliko političkim strankama odgovara da 11. rujna budu prijevremeni parlamentarni izbori?

Vijest iz Ureda predsjednice o tome da bi parlamentarni izbori mogli biti 11. rujna mnoge je političare zatekla u srcu Slavonije, na jubilarnim Đakovačkim vezovima. 
Tomislav Panenić (Most) kazao je kako se nada da je predsjednica Republike uzela u obzir želje građana i očekuje da će do izbora svi predstaviti svoje programe.

Ivan Vrdoljak (HNS) bi najradije da se izbori održavaju tjedan dana ranije, a smatra i da treba što prije formirati Vladu i poslati poruku o stabilnosti i sigurnosti države. 

Zlatko Komadina (SDP) smatra da je 11. rujna zadnji rok, odnosno nedjelja prije 15.  kad istječe rok za održavanje izbora. 

Andrej Plenković (HDZ) poručuje da će HDZ do 11. rujna biti spreman. Raniji datum, 4. rujna, bio bi neposredno prije početka školske godine. Zato mi se čini da je ovo dovoljan rok da se kampanja za Hrvatski sabor na vrijeme provede, dodaje Plenković. 

Milan Bandić (BM365 - Stranka rada i solidarnosti) sprema se na obilazak Hrvatske i promociju sebe kao premijera. Nastojat ću doći do svakog sela sa resornim ministrima, rekao je između ostalog.  

Radimir Čačić (Narodna stranka - reformisti) kaže da će kampanja biti vruća i kratka.
Ivo Josipović (Naprijed Hrvatska) kazao je kako očekuje da će između stranaka ljevice i lijevog centra biti oštrih riječi.