Vrdoljak u Dnevniku: HNS samostalno na izbore, ali možda i s SDP-om

Donijeli smo odluku da se idemo pripremiti za samostalni izlazak na izbore, a onda ćemo pokrenuti i pregovore s SDP-om da vidimo imamo li dodirnih točaka. Treba vidjeti može li glavna poruka, koja treba doći na ovim izborima, stabilizacija institucija i vlasti te da se građanima da sigurnost i poruka kuda ova zemlja ide,  napraviti u zajedničkom predizbornom nastupu s SDP-om, rekao je gostujući središnjem Dnevniku HRT-a predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Oko 2000 članova HNS-a okupilo se na "team buildingu" u Termama Tuhelj, gdje su razmatrali izborne strategije i planove. Sjeverozapad Hrvatske tradicionalno je uporište HNS-a, ondje imaju i župana. Glavno je pitanje bilo hoće li na izbore sami ili u koaliciji sa SDP-om.

Prvi je cilj pobjeda na izborima te poruka da ovaj opasni ekstremizam i jeftini populizam moraju biti kažnjeni, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

HNS je priopćio kako kreće u pretkampanju za izvanredne parlamentarne izbore s jasnom porukom da je eksperiment Mosta i HDZ-a unazadio Hrvatsku, da je zbog njega izgubljena cijela godina te da je ponavljanje istog scenarija nedopustivo.

Zaključci su središnjih tijela HNS-a - Predsjedništva i Središnjeg odbora, koji su održali sastanak u Tuhelju uoči 11. susreta Političke akademije HNS-a, da stranka mora biti pripravna izaći na sljedeće parlamentarne izbore u koaliciji sa SDP-om i drugim partnerima, ali i samostalno.

Središnji odbor ovlastio je Predsjedništvo HNS-a da poduzme sve radnje kako bi HNS bio spreman samostalno izaći na izbore, da idući tjedan formira izborne stožere i imenuje koordinatore po izbornim jedinicama, u regionalnim savezima i županijskim organizacijama HNS-a.

Također, Predsjedništvo je ovlašteno da sljedeći tjedan pokrene pregovore sa SDP-om o stvaranju predizborne koalicije, radi formiranja što stabilnije i što jače buduće vlade.