Hillary Clinton tri i pol sata razgovarala s FBI-em

Izgledna kandidatkinja demokrata na američkim predsjedničkim izborima u studenome Hillary Clinton dala je iskaz saveznim istražiteljima u slučaju kontroverrznog korištenja privatnog maila u službene svrhe. Razgovor u sjedištu FBI-a trajao je čak tri i pol sata.

Prema priopćenju njezina glasnogovornika, dobrovoljno je razgovarala s istražiteljima u sjedištu FBI-a u Washingtonu.

Intervju je dio predistrage koja treba razjasniti okolnosti pod kojima se Clinton, dok je bila američka državna tajnica, koristila privatnim serverom za elektroničku poštu iz svojega doma u Chappaqui, u državi New York.

Clinton je već više od godinu dana u središtu kontroverzija zbog korištenja privatne elektroničke pošte u službene svrhe, što je rezultiralo naknadnim klasificiranjem 2100, među kojima je State Department 65 označio tajnom, a 22 imaju čak oznaku visoke tajnosti.

Iako se ova sumnja nadvila nad njezinu kampanju samo četiri tjedna prije nego što bi konvencija Demokratske stranke trebala službeno potvrditi kandidaturu, Hillary Clinton trudila se održati privid uobičajenih aktivnosti i vjeru u svoju nominaciju.
Dodatnu sjenu na cijeli slučaj bacio je prošlotjedni susret na aerodromu, kada je bivši predsjednik i suprug predsjedničke kandidatkinje Bill Clinton razgovarao s glavnom državnom odvjetnicom Lorettom Lynch. Iako je Lynch odbacila da je s bivšim predsjednikom razgovarala o istrazi u koju je uključena njegova supruga, izrazila je žaljenje zbog susreta.