Osječki KBC nakon potopa - šteta milijunska, svaka donacija dobrodošla

Ni šest dana nakon strašnog olujnog nevremena koje je pogodilo Osijek, dijelovi tamošnjega Kliničkog bolničkog centra još nisu u funkciji. Na Klinici za pedijatriju, s koje je snažni vjetar otpuhao krov, još se skuplja voda.

Za nevremena voda se skupljala posteljinom i pokrivačima pa su tako potrošene i sve zalihe posteljnog rublja. Na osječkoj pedijatriji još zbrajaju štetu i skupljaju vodu.

Akciju za pomoć KBC-u Osijek pokrenuli su ljudi velikog srca. Shvatili su što se dogodilo halvarija KBC-u i samoinicijativno se odlučili uplaćivati određena sredstva i donositi sve što je potrebno. Uprava je formirala povjerenstvo koje će sve organizirati kako ne bi došlo do određene stihije, rekao je u Dnevniku dr. Vlatko Kopić, vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Osijek.Zidovi i stropovi su mokri, a u sobama neugodan miris plijesni. Voda je put pronašla preko zidova i instalacija i do prizemlja. Prema procjenama tehničke službe naše ustanove ocijenjeno je da je približno četvrtina odjela izvan pogona tako da smo dio tih prostorija djece i osoblja morali iseliti na druge katove, izjavio je Igor Marjanac, specijalist pedijatar s Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek.
Osijek: Samo u KBC-u šteta preko pet milijuna kuna
Strašno nevrijeme koje je prije šest dana bjesnjelo nad bolnicom iz bolničkog su kreveta slušali i maleni pacijenti. U vodu se bacala posteljina, deke, dječja robica. Da u sobe bujica ne uđe, pod vrata su sestre gurale plahte.

A igraonica koja je bolesnoj djeci jedina radost u bolničkim danima ostala je bez igračaka. Svaka donacija mnogo će im značiti. Jer šteta je golema. Prema prvim procjenama samo na pedijatriji i ginekologiji oko 2,5 milijuna kuna.