Na Bajakovu zaplijenjeno 33 kilograma marihuane

Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, prilikom redovne granične kontrole, zaplijenjeno je oko 33 kg marihuane. U Hrvatsku ju je pokušao ilegalno unijeti 32-godišnji srpski državljanin, izvješćeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare policije i carine u Policijskoj upravi (PU) vukovarsko-srijemskoj.

Marihuana je pronađena u prepravljenim dijelovima vozila marke Chrysler Voyager srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji srpski državljanin. Voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Mario Karamatić rekao je da je tržišna vrijednost zaplijenjene droge, koja se nalazila pakirana u 89 paketa, oko milijun kuna.

Prema riječima pročelnika Područnog Carinskog ureda Osijek Davora Petovića, droga je bila skrivena u prepravljenom dijelu u vozilu koji je bio prekriven metalnom pločom koju su službenici carine morali otvoriti nasilnim putem, a naknadno je ustanovljeno da je za podizanje ploče postojao elektronički sustav. Ova zaplijena najveća je u ovoj godini na graničnom prijelazu Bajakovo, kazao je Petović pohvalivši suradnju carine i policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je u kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.