Policija i tužiteljstvo istražuju gospodarski kriminal u riječkom HNK

Primorsko-goranska policija izvijestila je da je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci provela kriminalističko istraživanje nad odgovornim osobama kulturno-umjetničke ustanove s područja Primorsko-goranske županije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Policija je šturo izvijestila da je u suradnji s tužiteljstvom kriminalistički istražila pet osoba u dobi od 41 do 62 godine zbog sumnje da su u razdoblju od kraja ožujka 2007. do početka rujna 2014. godine činili kažnjiva djela gospodarskog kriminaliteta.

Po završetku kriminalističkog istraživanja mjerodavnom državnom odvjetništvu dvije su osobe prijavljene za pet kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, tri za poticanje na to djelo, za povredu obveza vođenja trgovačkih knjiga  prijavljene su tri osobe, a jedna za kažnjivo djelo  prijevare, stoji u policijskom priopćenju.

Dodaju kako procjenjuju da je kulturno-umjetnička ustanova s područja Primorsko-goranske županije ovim kaznenim djelima oštećena za više stotina tisuća kuna.