Obama poziva birače da glasuju za Clinton

Nakon što se mjesecima držao po strani, američki predsjednik Barack Obama pridružio se demokratskoj predsjedničkoj kandidatkinji Hillary Clinton na predizbornom skupu u Sjevernoj Karolini. Očekivano, pozvao je birače da joj daju glas.

Baš kao što je Hillary Clinton njega poduprla 2008., Barack Obama sada daje potporu njoj. Clinton bi mogla biti prva američka predsjednica, a da bi ona taj posao dobro radila, i više je nego uvjeren sadašnji stanar Bijele kuće. Ovdje sam jer vjerujem Hillary Clinton i želim da joj pomognete da postane iduća predsjednica SAD-a, poručio je Obama.

Njihov odnos imao je uspona i padova, no Obama je sada čvrsto uz Clinton. Potpora je došla na dan kada je FBI objavio da će predložiti državnom odvjetništvu da ne podiže optužnicu protiv nje nakon jednogodišnje istrage o uporabi privatnog e-maila dok je bila u Obaminoj administraciji. FBI je, naime, istraživao je li ona prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila državna tajnica obavljala preko svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte. Bez tog utega sada će disati punim plućima do izbora u studenome.