Dijana Vican i Matko Glunčić voditelji cjelovite kurikularne reforme

Kako HRT neslužbeno doznaje, umjesto Borisa Jokića, voditelji cjelovite kurikularne reforme bit će prof. dr. sc. Dijana Vican sa Sveučilišta u Zadru i docent Matko Glunčić sa zagrebačkog PMF-a.

Stav je ove administracije i ove vlade da trebamo više računa voditi o tzv. sten području. Treba nam jača matematika, jače prirodoslovlje. Isto tako, moramo voditi računa i o ostalim područjima, tako da ćemo imati dva voditelja. Ali, to nije sve - imat ćemo ljude koji pokrivaju i gospodarstvo i ukupni društveni razvitak. Poruka je veoma jednostavna - ovo je hrvatski nacionalni projekt koji se mora pomno planirati. Ne želimo zamarati djecu i roditelje permanentnim reformama, izjavio je ministar Predrag Šustar.

Vican (1959., Imotski) prva je rektorica zadarskog sveučilišta i državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja u mandatima Dragana Primorca i Radovana Fuchsa. Na zagrebačkom FF-u diplomirala je pedagogiju, završila poslijediplomski studij iz andragogije i doktorirala iz odgojnih znanosti. Glunčić je profesor s Odsjeka fizike, a bio je član Stručne radne skupine za gimnazijski kurikulum i član Stručne radne skupine za predmetni kurikulum iz fizike. Nisu imenovani umjesto razriješene Ekspertne skupine već će voditi posebno Povjerenstvo.
Šustar: Reforma se nastavlja i točka - Jokić: Razriješte nas
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je u utorak odvojene sastanke s predstavnicima stručnih radnih skupina cjelovite kurikularne reforme i predstavnicima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem.
Otvoreno o kurikularnoj reformi
Glavni zaključak sastanaka bio je da se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te da je potrebno osnažiti javnu raspravu kako bi se riješile sve nedoumice. Također je zaključeno da treba učiniti sve kako bi mladi školovani ljudi nastavili živjeti i raditi u svojoj domovini.