Petir: Oni koji govore da je Hrvatska slučajna država ne dijele iste vrijednosti kao ja

HSS danas u 18 sati odlučuje hoće li u koaliciju sa SDP-om. Gostujući sinoć u Dnevniku 3, zastupnica HSS-a u Europskom parlamentu Marijana Petir  izjavila je kako smatra da HSS kao demokršćanska stranka mora razgovarati s HDZ-om o predizbornoj suradnji.

Nekoliko godina tijekom cijelog mandata bivšeg ministra Tihomira Jakovine upozoravala sam na sustavno uništavanje hrvatskog sela, no nitko na to nije reagirao. Na kraju smo vidjeli kako je ministar namještao natječaje iz europskih fondova onima koji su financirali njegovu kampanju, iznijela je Petir argumente zbog kojih HSS ne bi trebao stupiti u koaliciju sa SDP-om.
Kamo ide HSS?
Oni koji govore da je Hrvatska slučajna država, oni koji nisu željeli pomoći Željku Mariću, koji ne priznaju glas naroda izrečen na referendum, ne dijele iste vrijednosti kao ja. SDP djeluje potpuno u suprotnosti sa socijaldemokracijom u Europi,  naglasila je Petir.

Na pitanje hoće li istupiti iz stranke ako Glavni odbor odluči ući u koaliciju s SDP-om, Marijana Petir je rekla kako su se u njezinoj kući obnavljali ogranci HSS-a. HSS je nešto što ja i moja obitelj živimo i nema nikakvog razloga da ja odstupam iz HSS-a.