Učionica budućnosti već je u Hrvatskoj

Projekt Europske unije e-Twinning omogućuje edukaciju učiteljima diljem Europe, da se sastanu na jednome mjestu i razmjene znanja. Sve se to događa na jednom portalu, a nakon razmjene iskustava često se i sastanu uživo.

Jasna Paro
napravila je reportažu o četiri nagrađene učiteljice iz Hrvatske koje su preko e-Twinninga završile edukaciju u Bruxellesu. Glavna tema trodnevne obuke u Europskoj akademskoj mreži bila je Učionica budućnosti.

Europska mreža škola omogućuje trening, obrazovanje, seminare i profesionalno usavršavanje. Osiguravamo i knjige i tečajeve na internetu, dajemo punu potporu učiteljima i nastavnicima koji žele povisiti razinu tehnološke pismenosti u razredu, rekao je voditelj radionice Učionica budućnosti Gert Lemmens

Europska školska mreža iz Bruxellessa povezuje 30 ministarstava obrazovanja te učitelje i nastavnike iz cijele Europe na zajedničkim prekograničnim nastavnim programima, od čega učenici mogu samo povećati znanje i poznavanje svijeta u kojem živimo.

Gošća Studija 4 Tea Režek, koordinatorica e-Twinninga za Hrvatsku, iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije, pojasnila je kako u Hrvatskoj djeluje projekt e-Twinning, kako mu se učitelji mogu priključiti i koliko je projekt uključen u Cjelovitu kurikularnu reformu.