Nova koalicija HDSSB-a i konzervativaca Ruže Tomašić

Europarlamentarka Ruža Tomašić danas je udružila svoju Konzervativnu stranku s HDSSB-om Dragana Vulina. Zajedno će izaći na izbore u 4. i 5. izbornoj jedinici. Nova koalicija predstavila se na farmi muznih krava u Bizovcu.

Ruža Tomašić je kazala kako je, nakon što se kao zastupnica u Europskom parlamentu, izborila za zaštitu prava hrvatskih ribara, odlučila izboriti za Slavoniju i Baranju. Politika koju su dosadašnje vlade vodile prema poljoprivredi bila je "lov u mutnom". Nema konzistentne politike, a imamo oko 1,2 milijarde kuna neiskorištenih sredstava, koja čekaju da ih se plasira hrvatskim poljoprivrednicima, ustvrdila je. "Apsurdno je i da mi skupljamo novac od hrvatske sirotinje za toranj u Vukovaru koji su srušili Srbi - umjesto da od njih tražimo ratnu odštetu. To ne postoji nigdje na svijetu", dodala je.

Dragan Vulin je rekao kako stranke imaju kompatibilne programe, posebice glede zaštite i očuvanja hrvatskih nacionalnih interesa, pa su se odlučili zajedno ponuditi rješenja za nagomilane probleme u Slavoniji. Konferencija za novinare održana je na farmi muznih krava u Bizovcu koja, kazao je Vulin, simbolizira ono što se u Slavoniji događa godinama, a to je propadanje i izumiranje slavonskoga sela, poljoprivrede te iseljavanje stanovništva, za što odgovornim smatra dosadašnje HDZ-ove i SDP-ove vlade. "Odlučili smo tomu reći dosta", poručio je.