Na današnji dan prije 25 godina poginuo Đuro Podboj

Prošlo je 25 godina od pogibije kolege Đure Podboja koji je nastradao braneći od agresora odašiljač Belje u Baranji. Izaslanstva HRT-a i Zbora ratnih izvjestitelja položila su vijence i zapalila svijeće na mjestu njegova stradanja.

Đuro Podboj poginuo je u jeku agresije na Republiku Hrvatsku ne želeći prepustiti neprijatelju taj važan objekt Hrvatske radiotelevizije u istočnoj Slavoniji. Bio je svjestan njegove važnosti za širenje informacija i istine u tim ključnim trenucima na početku Domovinskoga rata.

Bio je dobar kao čovjek, kao radnik, on i kolega su ostali gore. On je iša kupiti kruha, jer više nisu imali, bili su zarobljeni, znači više nije bilo kretanja, rekao je Željko Bonić, umirovljeni djelatnik OiV-a.
Nastojimo ne zaboraviti naše ljude i naš doprinos koji smo dali u Domovinskom ratu u širenju istine o tome što se događalo 91., rekao je Branko Pek, ratni izvjestitelj.

Đuro Podboj rođen je 25. rujna 1954. u Grabovcu u Baranji, a na Hrvatskoj radioteleviziji bio je zaposlen od 1. rujna 1984. Hrvatska radiotelevizija prisjeća se kolege Podboja kao iznimno vrijednoga i zaslužnoga zaposlenika, čija je pogibija do danas ostala primjer hrabrosti i požrtvovnosti.