Melčić: Milanović gura Ostojića, a rekao je da se neće miješati

Poraz na parlamentarnim izborima i najavu odlaska Zorana Milanovića s čela SDP-a nakon 10 godina u HRT-ovu Studiju 4 komentirao je dugogodišnji član zagrebačkog SDP-a i kritičar aktualnog vodstva stranke Marko Melčić. 

Bilo je jasno da će SDP izgubiti i da će Milanović morati otići, kazao je Melčić. Već u prvoj stvari u kojoj je rekao da se neće miješati, u izbor nasljednika, on laže, dodao je. Zašto Milanović gura Ranka Ostojića? Zato jer mu je on pomagao u provođenju represije nad članovima, a i nečlanovima SDP-a, njegovih političkih protivnika, rekao je Melčić. Na pitanje je li i nad njim bilo represije, odgovorio je: Je, ali ja sam tu nebitan, znate. 

Kazao je i da je afera Medison zataškana. Dok je tamo njegov prijatelj Cvitan, dotle su istrage protiv obitelji Milanović zaustavljene. Dodao je među ostalim i da nije siguran hoće li se pokrenuti istrage. Melčić je govorio i o najavama za kandidature za predsjednika SDP-a. Smatra da je Rajko Ostojić najkvalitetniji kandidat. Ranko Ostojić potpuno je neprihvatljiv, a Tonino Picula nije veliki radnik, kazao je.