Besplatan internet za 50 osnovnih i srednjih škola

Kako bi se bolje povezali, učenici i nastavnici 50 osnovnih i srednjih škola od danas će imati besplatnu internetsku mrežu.

Dio je to projekta Microsofta Hrvatske, Carneta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Cilj mu je podizanje svijesti o korištenju komunikacijskih tehnologija, što je temelj za konkurentnost na tržištu rada.

Osim brzog pristupa internetu, škole će dobiti visoku razinu sigurnosti uz kontrolu spajanja na mrežu kojoj će učenici moći pristupiti samo uz svoje AII@edu identitete, istaknuto je na predstavljanju projekta u Tehničkoj školi Ruđer Bošković.

U Tehničkoj školi Ruđer Bošković, rekla je ravnateljica Đurđica Fuštar, obrazuju tehničari za računalstvo, tehničari za elektroniku, mehatroniku i računalstvo kojima je mreža nužno sredstvo za rad. Kako u klasičnim programima tako i u strukovnim, kako nastavnicima tako i učenicima, redovnim i izvanrednim, projektom će se povećati kvaliteta rada, ocijenila je.

Podsjetila je da je škola od 1996. godine počela provoditi eksperimentalni program mehatronike, te da su nastavnici kroz EU i druge fondove razvijali svoje programe. Napomenula je da se u njihovoj školi kroz razne programe obrazuju i odrasli, te da imaju "učionicu budućnosti" s 28 pametnih računala i pametnom pločom, poručivši nadležnim institucijama da bi im još jedna takva učionica uvelike olakšala rad.