Dekan Previšić odlazi u mirovinu, rektor Boras sazvao Senat

Kako neslužbeno doznaje HRT dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta profesor Vlatko Previšić samovoljno će otići u mirovinu. Zahtjev za mirovinom predat će u ponedjeljak, kada i službeno započinje nova akademska godina.
Zagrebački rektor Damir Boras sazvao je za ponedjeljak u podne sjednicu Senata Sveučilišta s prijedlogom razrješenja situacije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta očitovalo se jučer na zahtjev zagrebačkog rektora Damira Borasa vezano uz ugovor o radu dekana Filozofskog fakulteta Vlatka Previšića.

Među ostalim, iz Ministarstva su naveli kako ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života.

To znači, prema očitovanju Ministarstva, dekan prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada. U priopćenju se rektora Borasa moli da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcioniranje upravljanja Filozofskim fakultetom, a posebice redovito obavljanje nastave. Ministar Šustar i rektor Boras traže da se razriješi situacija na Filozofskom