Zrinka Paladino teško optužila Bandića zbog terase na Cvjetnom

Terasa na zagrebačkom Cvjetnom trgu je uklonjena, i to po nalogu Milana Bandića, koji je popustio pod pritiskom javnosti. Obećao je da će suspendirati one koji su dopustili njezino postavljanje. Među njima bi mogla biti i zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, koja je pak odlučila javno progovoriti o tome kako su donesena sporna rješenja.

Odmotava se klupko u koje je upleteno i mjerodavno konzervatorsko tijelo Grada Zagreba. Rješenje o podizanju terase na Cvjetnom, tvrdi zamjenica pročelnika Zrinka Paladino, koji je potpisao tu odluku, doneseno je mimo struke. "Ova odluka je ušla potiho u Zavod, izašla potiho iz njega. Znalo je samo dvoje ljudi koje je sudjelovalo u izradi prethodnog odobrenja i moje osobno mišljenje je da je to nedopustivo", tvrdi Paladino. O uzurpaciji javnog prostora, kaže, odlučeno je u smo tri dana, i to iza zatvorenih vrata. "Ovo sigurno ne bi prošlo na jednom stručnom kolegiju kojeg u našem Zavodu nije bilo u posljednjih sedam godina", dodaje.

Zamjenica pročelnika Zavoda za zaštitu gradskih spomenika očekuje da će zbog svojeg istupa biti smijenjena, s objašnjenjem da je jedna od odgovornih za postavljanje terase. Nada se samo da će se na kraju slučajem pozabaviti institucije pravne države. Je li gradonačelnik Milan Bandić znao što i kako radi resorni Zavod nismo ga mogli upitati, jer je danas na službenom putu. No došli smo do vlasnika Hoto grupe Tomislava Horvatinčića koja je podizala terasu i koja je najavila tužbu zbog povrede prava. Nije bio raspoložen.