Niče naslijedio Tepeša - i pozvao pravaše na suradnju

HSP dr. Ante Starčević - prva je stranka koja je poslije parlamentarnih izbora izabrala novo vodstvo. Za nasljednika Ivana Tepeša, koji je nakon izbornog neuspjeha podnio ostavku, a karijeru će nastaviti u Europskom parlamentu, izabran je Hrvoje Niče.

HSP AS na konvenciji je izabrao cijelo novo vodstvo - Ničeov zamjenik je Robert Balić, dopredsjednici su Vlatka Vukelić, Florijan Žižić, Igor Jurić i Marinko Pažin, a glavnim tajnikom i dalje ostaje Pero Ćorić. Izabran je i 21 član Predsjedništva stranke, te članovi Glavnoga stana stranke, kojem je na čelu Ivan Šimunović.

Hrvoje Niče je nakon izborne konvencije poručio da je glavni cilj stranke ujedinjenje pravaških stranaka, bilo u jednu stranku, bilo u koaliciju za izbore, a na lokalnim izborima iduće godine ogranci mogu koalirati sa svima, osim sa SDP-om i SDSS-om. "Ujedinjenje pravaštva, inzistiranje na smjeni guvernera HNB-a, upozoravanje na nepravilnosti u poljoprivredi, nebriga za mlade - neke su od tema na kojima će inzistirati novo vodstvo, najavio je Niče.

Novinari su utemeljitelja stranke i njezina glavnog tajnika Peru Ćorića pitali osjeća li odgovornost za loš izborni rezultat, na što on odgovara da kao čovjek uvijek preuzima odgovornost te se ne skriva ni iza koga, ali da kao političar nije sklon baciti koplje u trnje. Ustvrdio je da je stranka bila u medijskoj blokadi te da su mediji mjesec i pol  dana gurali priču da treba iz vlasti izgurati Tepeša i Ćorića.