HDSSB na dvije adrese

Loši rezultati HDSSB-a na izborima rezultirali su suspenzijama i raskolom. Sinoć su se članovi stranke sastali na dvije adrese u Osijeku - na jednoj su bili članovi Glavnog odbora, a na drugoj predsjednik Dragan Vulin i oni koji ga podupiru.

U dvorani jedne gradske četvrti okupila se Koordinacija HDSSB-a za svih pet slavonskih županija. Sazvao ju je predsjednik stranke Dragan Vulin. S govornice je istaknuo kako bratoubilački rat može dovesti jedino do slabljenja ugleda stranke i poručio: Kolovođama poručujem da neće uspjeti i ovaj pokušaj puča nije uspio.

Nisu ga mogli čuti jer su u to vrijeme bili u dvorani za svadbene svečanosti pod budnim okom policije i zaštitara. Ondje se održavala sjednica Glavnog odbora HDSSB-a. Sazvali su ga izbačeni članovi stranke Dinko Burić i Vladimir Šišljagić. Tvrde kako su prikupili trećinu potrebnih potpisa za sazivanje sjednice i imali kvorum za njezino održavanje.

HDSSB-ov ustavni stručnjak Mato Palić smatra da sinoćnja sjednica nije bila legalna: To nije odluka Glavnog odbora, nego odluka jednog broja članova naših isključenih članova koji su u zabludi misleći da rade u skladu sa statutom.

Puno ljudi puno mišljenja, očekujem u konačnici da jedna institucija donese pravorijek, od Ministarstva uprave, jedino je ono nadležno za to, poručio je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

A na trosatnoj sjednici Glavnog odbora opozvan je cijeli vrh stranke i sazvan izvanredni sabor za 10. prosinca. Je li ona bila legalna i tko ima pravo, odlučit će Ministarstvo uprave, kojemu su Dinko Burić i Vladimir Šišljagić, tvrde, poslali sve potrebne dokumente o događajima u stranci u posljednja dva tjedna.