Tema dana: Zaboravili smo biti dobri jedni prema drugima

Ispratili smo staru, ulazimo u još jednu s nadom da će biti lakša, da će nas zdravlje služiti, uz obilje sreće i ljubavi. A o sreći i ljubavi, u Temi dana razgovarali smo s psihologinjom Ljubicom Uvodić Vranić te sociologom i piscem Brunom Šimlešom. 

Dobili smo i odgovor na pitanje je li 1. siječnja datum za velike odluke. Vrijeme da donesemo pravu odluku je kad ona sazre i kad imamo jaku motivaciju, a ne nekakav datum, smatra Šimleša. Dodao je da ponekad treba analizirati svoje neuspjehe, ali je problem što ne analiziramo svoje uspjehe.

Zaboravili smo biti dobri jedni prema drugima. Postali smo presebični, danas vladaju drugačiji međuljudski odnosi, uočava on. Podsjetio nas je da se svaka sekunda posvećena ljubavi isplati. Ljubav, u svim oblicima, treba apsolutno slaviti.
Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić istaknula je kako je samopozdanje temelj psihičkog zdravlja i kako ga treba njegovati. Podsjetimo se da je 2017. godina -nemamo više vremena... napravimo nešto kreativno, učinimo nešto dobro, poručila je Ljubica Uvodić Vranić.

.