Bulj: Pravosuđe je krasno, a Ustavni sud bajan - neka mene osude

Na Ini se pokazalo kako sve prethodne vlade nisu štitile nacionalne interese. Ina je strateški nacionalni interes i bitna za energetsku neovisnost Hrvatske. Treba težiti da se Ina vrati u vlasništvo RH, rekao je za HRT saborski zastupnik Mosta Miro Bulj.

Oko prodaje HEP-a, čime bi se otkupilo Inu, najprije Sabor treba donijeti odluku da se zaštiti i HEP i vode i šume Ustavom, dvotrećinskom većinom u Saboru. Ako se takva odluka ne bi donijela onda o tome treba odlučivati narod na referendumu. I naravno, ima i drugih modela, osim prodaje HEP-a, za otkup Ine, dodao je. 

Treba biti oprezan zbog iskustva kojega imamo iz Ine i telekomunikacija. Tamo su SDP i HDZ rastakali hrvatske nacionalne interese i na vrlo loš način upravljali pa su nam stranci preuzeli ono što je najvrijednije, smatra zastupnik Bulj.

Iako je danas Bulj tražio da mu se ukine saborski imunitet, Mandatno-imunitetno povjerenstvo je nastavilo dosadašnju praksu da se imunitet ne ukida ako je riječ o privatnoj tužbi.

Rekao je da će tražiti od saborskih zastupnika da glasuju za skidanje imuniteta, zbog tužbe Tomislava Karamarka za kojeg je rekao da je smijenjen zbog kriminalnih radnji. Želim doći pred pravosuđe, koje je krasno, i Ustavni sud, koji je bajan, te koji nije štitio nacionalne interese i koji je pobio pravomoćnu presudu Sanaderu pa smo zbog toga u ovoj situaciji. Neka mene osude, ja ću preuzeti taj križ, kazao je Bulj.