Diskriminatorni ugovori u sisačkoj bolnici

Hrvatska udruga bolničkih liječnika tvrdi da sisačka bolnica s budućim specijalizantima sklapa diskriminatorne ugovore. Majkama i trudnicama u slučaju rodiljskog dopusta i bolovanja razmjerno se produljuje obveza ostanka na radu u toj ustanovi nakon završetka specijalizacije.

Iz sisačke bolnice danas nitko nije htio stati pred kameru HRT-a. Do spornog je ugovora naša ekipa ipak uspjela doći. U njemu među ostalim stoji:

U slučaju spriječenosti specijalizanta da po završetku specijalizacije obavlja radne obveze, i ako ta spriječenost traje dulje od 30 dana godišnje, a odnosi se na porodiljni, rodiljni dopust, bolovanje ili druge okolnosti, obveza ostanka na rad produljuje se razmjerno vremenu koliko je trajala spriječenost.

Taj članak ugovora u Udruzi bolničkih liječnika smatraju diskriminatornim.

Radnici se nažalost razbole, to ne možete izabrati hoćete li biti bolesni ili ne. Da li će birati trudnoću ili izdržavanje zapravo te uvjetno rečeno robovlasničke kazne od 5 godina i da li će onda nakon toga uopće moći ostvariti svoju trudnoću i postati majka, pita Ivana Šmit, dopredsjednica HUBOL-a.

Zatražena je i hitna reakcija pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić koja, pak, traži očitovanje Ministarstva zdravstva. Problem je, kažu u HUBOL-u, u tome što svaka bolnica svoju politiku vodi.

Rješenje vide u jedinistvenom ugovoru za sve jer time bi se zapravo izbjegle ove mogućnosti manipulacije lokalnih uprava i samouprava da ucjenjuju radnike radi ostanka u bolnicama. Događa se, kažu, upravo suprotno - specijalizanti odustaju od specijalizacije.