Majka ubijene djevojke krivi policiju zbog mlake reakcije

U zagrebačkoj Volovčici sinoć oko 22 sata ubijena je mlada djevojka. U automobilu je pronađeno beživotno tijelo nasmrt izbodene 19-godišnje djevojke. Bivši dečko ubijene (D. K., 20), napustio je mjesto zločina, ali se poslije predao policiji.

Majka ubijene tvrdi da je riječ o sinu poznatog zagrebačkog ugostitelja Ive Komšića. Također tvrdi da je osumnjičeni više puta prijetio njezinoj kćeri. Prvi put je prijavljen jer ju je udario nogom u nos i tada je dobio zabranu pristupa, ali je sve na sudu priznao i platio kaznu od 7 tisuća kuna. Drugi put joj je uzeo mobitel i sat. Treći put, kaže, razbio portafon te platio kaznu od 2000 kuna. Majka je potvrdila da je njezina ubijena kći jučer bila na razgovoru u DORH-u te da su joj rekli da čeka poziv za kazneni sud.

Za ovu tragediju krivi policiju koja nije reagirala na adekvatan način. Ivo Komšić ima novac, jednog je policajca potplatio s 500 eura, tvrdi majka. Razočarana je i bijesna, cijelu priču želi iznijeti u javnost kako ubojica ne bi još jednom prošao nekažnjeno. 

Mladić je otprije poznat policiji. Prošle godine automobilom je pregazio oca osmero djece koji je pretrčavao cestu pri crvenom svjetlu na semaforu. Za vrijeme očevida prijetio je okupljenim novinarima da će ih, ako i jedna njegova fotografija izađe u medijima, sve tužiti.

Policija postupala svaki put kad je od njih zatražena intervencija

Dok majka žrtve tvrdi da su osumnjičenog neuspješno više puta prijavljivali, u policiji se doznaje da su, kao i svakom drugom slučaju, postupali svaki put kad je od njih zatražena intervencija.

Djevojku s kojom je navodno prije bio u vezi, 20-godišnji D. K. ubio je oštrim predmetom u osobnom automobilu na parkiralištu, zadavši joj više ubodnih rana kojima je na mjestu događaja podlegla. Osumnjičeni se neko vrijeme nakon ubojstva sam predao policiji, rekavši u policijskoj postaji što je napravio.

Motivi ubojstva koje se dogodilo oko 21.30 sati u Prilazu sv. Josipa Radnika zasad su nepoznati. Neslužbeno se doznaje da su muškarca na temelju prijave 19-godišnjakinje za prijetnju priveli 2015., kad mu je izrečena sudska zabrana približavanja žrtvi i posjećivanja određenih mjesta.Autonomna ženska kuća Zagreb traži svaobuhvatnu zaštitu žena od nasilja

Na ubojstvo djevoje reagirale su aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb, zahtijevajući od svih mjerodavnih službi, ali i države, hitnu ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju nasilja protiv žena i nasilja u obitelji, sveobuhvatnu zaštitu žena i njihove djece od partnerskog nasilja i adekvatno kažnjavanje počinitelja.

Policija je sinoć imala posla i u Splitu. Maskirani muškarac ušao je u kafić i pokušao ubiti vlasnika tog lokala. Još se traga za počiniteljem.