Vukovar dobio 62 milijuna kuna vrijedan bazenski kompleks

Stanovnici Vukovara dobili su najmoderniji bazenski kompleks u Hrvatskoj, u čiju je izgradnju Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložio 62 milijuna kuna, a Fond će nastaviti i sufinacirati buduće troškove bazena.

Otvarajući u utorak bazenski kompleks, izaslanica predsjednika Vlade, ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac rekla je kako je veseli što Vukovar dobiva jedan takav iznimno vrijedan objekat koji bi trebao pozitivno utjecati i na razvoj grada, kroz zapošljavanje i korištenje infrastrukture koju nude bazeni.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava podsjetio je da je novi kompleks vukovarskih bazena izgrađen na istoj lokaciji gdje se od 60-ih godina prošlog stoljeća nalazio vukovarski bazen, kasnije teško devastiran u velikosrpskoj agresiji 1991. godine.

Plivalište se sastoji od dvoranskog plivališta 50 puta 25 puta 2 metra, čija vrijednost radova iznosi oko 50 milijuna kuna te od vanjskih bazena (dva bazena, tobogan i sunčalište) čija je vrijednost radova oko 10 milijuna kuna.