Unaprijeđen Marićev šogor - a bratu posao nudi Milan Bandić

Dok se još govorilo o slučaju zapošljavanja brata ministra Gorana Marića u HŽ-ovoj tvrtki već se otkrilo da je u gotovo isto vrijeme u HŽ-u unaprijeđen i njegov šogor.

Miro Jurič
do nedavno je radio kao poslovođa u tehničkom servisu željezničkih vozila, a sada obnaša dužnost voditelja čišćenja. Na to je mjesto navodno stigao kad je njegov prethodnik otišao u mirovinu. Ministar Marić kratko je u SMS odgovorio da nije upoznat o radnom statusu Mire Juriča kao niti o promjenama njegovog statusa.

Plenković o Marićevom zapošljavanju: Taj slučaj je završen

Inače, Svetimir Marić, brat ministra državne imovine Gorana Marića, čije je imenovanje na mjesto člana Uprave HŽ-ove tvrtke kćeri izazvalo brojne reakcije u javnosti,  podnio je ostavku. A posao mu je ponudio zagrebački gradonačelnik. "Može doći u Holding ili u integrirani promet ili ZET da nam pomogne da radimo, zajedno. Mislim da je ovoj Hrvatskoj dosta ludila, i danas će predstavnici Uprave Holdinga razgovarati s gospodinom Marićem, ukoliko želi raditi i pomoći u Holdingu, dobro je došao", poručio je Milan Bandić koji je jutros održao konferenciju za novinare na novoj parceli za gradnju crkve na Savici.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na zapošljavanje brata i promaknuće šogora ministra Gorana Marića, zapitavši se kako je moguće da je "Oku sokolovom bilo što moglo promaknuti". Bernardić je novinarima izjavio da aktualna Vlada "svakim danom ima novu aferu", da je "dojam da je Plenković jedna lijepa fasada, ispod koje se događaju afere najgore vrste". "Pogledajte svaki resor, niti u jednom stvar ne funkcionira i u ovom trenutku s pravom smo zabrinuti za budućnost ljudi u Hrvatskoj, jer plana za budućnost nema, plana za suočavanje sa sadašnjošću nema, postoji samo vijeće za suočavanje s prošlošću", rekao je Bernardić nakon sjednice Kluba zastupnika SDP-a.
Pitanje zapošljavanja ministrove rodbine bilo je tema i u Hrvatskom saboru. O tome su govorili Domagoj Hajduković (SDP), Nada Turina Đurić (HNS) i Branko Bačić (HDZ).