Olujić: Cvitan pokazao da je nemoćan, u DORH-u nešto ne štima

Na zajedničkoj konferenciji premijera Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana najavljeno je proširenje istrage u aferi 'dnevnice'. U USKOK-u je nastala gužva, redali su se službenici koji su davali iskaze u istrazi. U javnosti su otvorena mnoga pitanja, spekulira se i o tome čiju potporu ima, a čiju nema Dinko Cvitan. O aferi 'dnevnice' i ulozi DORH-a u Studiju 4 govorili su bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić i odvjetnik Veljko Miljević. 

"Bedastoća je da je zajednička konferencija premijera i glavnog državnog odvjetnika protuustava. Premijer ima pravo sazvati konferenciju naročito kad ima nešto reći. A na toj konferenciji je iznio frapantne podatke - da on kao premijer uočava osnovanu sumnju u počinjenje kaznenog djela, a to ne čine oni koji su za to zaduženi - državna revizija i DORH. Nerazumljiv je pristup Cvitana - koji je došao na konferenciju. Nije njega Plenković na lancu doveo i time je iskazao da je nemoćan, da je pogriješio i da u DORH-u nešto duboko ne štima", kazao je Željko Olujić.

S tim se, ali samo djelomično složio i Veljko Miljević. "Idiotizam je da je konferencijom povrijeđen Ustav - pogledajte članak 4 stavak 2 Ustava.  Druga je stvar što Cvitan nije morao biti na toj konferenciji - njega na to nitko ne može prisiliti. Smatram da je DORH pogriješio što nije, temeljem zakona - u javnost izašao s bitnim informacijama, a o njima slušamo u javnosti."

Obojica smatraju kako bi u aferi 'dnevnice' bilo bolje, ako za to postoje sumnje - otvoriti nove slučajeve, a ne proširiti postojeću istragu. Olujić, a s tim se složio i Miljević - rekao je kako iz iskustva zna da u DORH-u radi niz vrijednih i poštenih ljudi koji znaju svoj posao i kreativni su. Smeta mu inertnost DORH-a kojemu je trebalo 120 dana da pročita izvješće državne revizije. Revizija se mora još više ekipirati i prisiliti DORH da ta izvješća proučava. Pritom, dodao je nije na njemu i na 'ulici' da odlučuje je li Dinko Cvitan dobar državni odvjetnik.