Prgomet i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

Drago Prgomet je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, odlučio je Gradski odbor HDZ-a na sjednici na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković. 

Gradska organizacija, a prije toga Predsjedništvo gradske organizacije je donijelo jednoglasne odluke da je naš kandidat na predstojećim lokalnim izborima za poziciju gradonačelnika grada Zagreba profesor Drago Prgomet. Moramo poštivati odluke stranke, učinit ćemo sve da pobijedimo. Mi vjerujemo da možemo imati gradonačelnika i vjerujemo u pobjedu našeg kandidata, istaknuo je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić. 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je da je Prgomet dobio apsolutnu podršku svih članova Gradskog odbora, a prije toga i Predsjedništva Gradskog odbora, a naravno i da uživa potporu vodstva stranke. U Dragi Prgometu koji je ujedno i moj prijatelj mislim da imamo sjajnoga kandidata, čovjeka koji će dati osobno sve od sebe da HDZ uz njegovo vodstvo u ovim izborima uz potporu članstva, organizacije, simpatizera, naših birača ostvari sjajan pobjednički rezultat. Uvjeren sam da je Gradski odbor danas donio odličnu odluku i čestitam svim kolegicama i kolegama na povjerenju koje su ukazali profesoru Prgometu, poručio je Plenković.

Istaknuo je kako je Drago Prgomet poznat, etabliran političar, čovjek s respektabilnom profesionalnom karijerom ali isto tako izrazito vidljivim i angažiranim političkim putem na kojem je dokazao da je u stanju boriti se i za svoje ideje i za svoje političke projekte. Smatram da uoči lokalnih izbora s njegovom kandidaturom HDZ ističe najozbiljniju namjeru za izvrsnim rezultatom na izborima za grad Zagreb i to za izbor gradonačelnika, a naravno i za dobar rezultat, puno bolji nego dosad  za Gradsku skupštinu, naglasio je predsjednik HDZ-a.

HDZ danas uživa potporu, prema anketama ispitivanja javnog mnijenja između 32 i 35 posto. Vodi stabilnu Vladu, ima snažnu parlamentarnu većinu, vodi politiku koja je na dobrobit hrvatskih ljudi, ocijenio  je Plenković.  

Predsjednik HDZ-a je najavio da će sutra na Središnjem odboru stranke biti niz osvježenja, niz novih kandidatkinja i kandidata, osobito u velikim urbanim sredinama.
Prgomet: Ovu utakmicu ćemo dobiti

Drago Prgomet
je poručio da će HDZ  ovu utakmicu dobiti. Dobit ćemo gradonačelnika grada Zagreba i bit ćemo najjača stranka u zagrebačkoj Skupštini. To ćete imati priliku vidjeti 21. svibnja, poručio je. Rekao je da govoriti o kampanji znači govoriti o HDZ-u koji u zadnjih šest mjeseci pod vodstvom Plenkovića kao premijera vodi državu u kojoj raste BDP, raste izvoz, raste proizvodnja, padaju porezi, rastu plaće. Ima li bolje kampanje za grad Zagreb i poruke da ćemo to isto činiti i u gradu Zagrebu, istaknuo je Prgomet.

Rekao je da će o programima razgovarati idućih tjedana ali da danas želi poručiti jedno - "u fokusu naše kampanje bit će briga za ljude".