Andrija Hebrang javno podupire kandidaturu Brune Esih

Premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića iznenadila je kandidatura Brune Esih za zagrebačku gradonačelnicu. U sinoćnjem intervjuu HRT-u poručio je da će oni koji eventualno budu radili protiv HDZ-ova kandidata Drage Prgometa - snositi posljedice.

Bruna Esih
i Zlatko Hasanbegović ne skrivaju dugogodišnje prijateljstvo. Za Hasanbegovića ona bi bila izvrsna kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Zagreba.

A javna potpora dolazi joj i od još jednog člana HDZ-a - stranačkog veterana Andrije Hebranga. Potvrdio je da iako poštuje kandidata stranke Dragu Prgometa, kao građanin podržava Brunu Esih jer zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima. Duboko sam uvjeren da podjeljena Hrvatska ne može stvarati bolju budućnost u nikakvom smislu zato podržavam njen stav da se iskopa istina koja je duboko pod zemljom da se pomirimo i možemo ići dalje, kaže Hebrang.

Iako ne želi otkrivati imena, Esih kaže da ima još onih iz redova HDZ-a koji je podupiru u utrci za gradonačelničku fotelju, za koju premijer kaže da nije znao ni da je zanima. A svima onima koji budu radili protiv kandidata HDZ-a Andrej Plenković jasno poručuje: Od svih naših članica i članova, osobito od onih na visokim dužnostima u stranci, očekujem da podrže naše kandidate i maksimalnu lojalnost i angažman u kapmanji u - protivnom će snositi posljedice.