Zdravko Marić: Ne razmišljamo ostavci

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u ponedjeljak uoči sjednice Vlade na kojoj će se odlučivati o izvanrednom povjereniku u Agrokoru da u ovom trenutku ne razmišlja o ostavci.

Na upit novinara kako će glasati na sjednici Vlade u vezi s izvanrednim povjerenikom za Agrokor, Marić je dolazeći u Banske dvore odvratio: Vidjet ćete. Rekao sam da ću se izuzeti od sadašnjih tema vezanih uz Agrokor. Ovaj put govorimo o nekom drugom koraku, nekoj drugoj fazi. Vidjet ćete sami sad za nekoliko minuta na sjednici, dodao je Marić.

Na upit kako komentira to što oporba zaziva ostavku, Marić je kazao da smo u demokratskom procesu. Zna se tko, kako i na koji način može pokrenuti pitanje povjerenja. Dakle, svatko ima pravo za tako nešto. Kada tako nešto bude formalno pokrenuto onda ću se o tome i očitovati, rekao je. 

SDP je najavio inicijativu za pokretanje opoziva ministra Zdravka Marića, koja bi, prema riječima predsjednika stranke Davora Bernardića, već ovoga tjedna trebala bi biti upućena u saborsku proceduru. Bernardić je ustvrdio da je Zdravko Marić izuzet iz svih ključnih odluka i to u situaciji kada kriza vezana za Agrokor može snažno utjecati na financije naše zemlje. Na upit razmišlja li o ostavci, kazao je: U ovom trenutku ne, dok je na upit ima li potporu premijera Andreja Plenkovića i Mosta kazao: Mislim da ste čuli premijera, ali to pitajte i njega i kolege iz Mosta. 

Plenković: Zdravko Marić bit će uključen u sva relevantna pitanja

Na konferenciji za novinare premijera Andreja Plenkovića i izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, premijer je odgovarao i na pitanje računa li na ministra financija Zdravka Marića koji je na sjednici Vlade glasovao za povjerenika. Ja na njega računam od momenta kada sam tražio da bude ministar financija. Bit će uključen u sva relevantna pitanja, kazao je.