Tedeschi: Ponosan sam na Vladu jer je imala mudrosti donijeti ovakav zakon


Vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi uoči sastanka u Vladi, komentirajući izvanrednog upravitelja za Agrokor, rekao je kako moramo vjerovati da je svaki izbor koji odabere Vlada, pravi izbor. Ramljak ima relevantna iskustva iz financijskog i realnog svijeta te ima povjerenje Vlade, a mi kao predstavnici vjerovnika vjerujemo da radimo na dobrobit svih. 

Prema njegovu mišljenju, Ramljak bi trebao najprije razgovarati o mogućnostima koje novi zakon pruža. Na prvom mjestu bit će mu zaposlenici, porezi i doprinosi koje država treba naplatiti, a onda nove isporuke i obveze prema svježem kapitalu koji bi trebale dati banke.

Istaknuo je kako je najvažnija stavka ovog zakona što se dobavljače stavlja ispred banaka i financijskih institucija. Moramo biti mudri i otvoreni. Činjenica je da se ovaj Zakon nije donio radi jedne tvrtke već radi njezina utjecaja na hrvatsko gospodarstvo.

Rekao je kako njegova tvrtka, iako je jedan od najvećih dobavljača Agrokora, može likvidno podnijeti ovo što se događa u Agrokoru jer nisu ulazili u nikakve aranžmane. Ali ako situacija u okruženju nije dobra i zdrava, onda ni onomu tko je u boljoj poziciji ne može biti dobro. Ponosan sam na hrvatsku Vladu jer je imala hrabrosti donijeti ovakav zakon, istaknuo je Tedeschi. Stanje gospodarstva i briga hrvatske Vlade za poslovne subjekte, prije svega briga za proizvođače i trgovce primarna je i mislim da je to dobro, zaključio je Tedeschi.