Jednoglasna potpora HDZ-a Plenkoviću i izboru Ramljaka

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je kako predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković dobio jednoglasnu potporu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća vezano uz izbor izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, a na sjednicama tih stranačkih tijela razgovaralo se i o predstojećim lokalnim izborima.

"Plenković nas je izvijestio o današnjoj odluci o odabiru povjerenika za Agrokor. On i vlada su dobili jednoglasnu potporu za tu politiku, smatramo da je to jedini ispravan i mogući potez koji će osigurati stabilnost Agrokora i radnih mjesta te osigurati poziciju dobavljača", rekao je Jandroković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Demantirao je da je Agrokor bio tema sastanka s kineskom delegacijom u središnjici stranke prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. "To je bio redoviti, ranije dogovoren posjet vladajuće kineske stranke koja održava kontakte s svim hrvatskim strankama", kazao je. "Svake godine 120 milijuna Kineza odlazi u druge zemlje, a u Hrvatsku ih dolazi nešto više od 120 tisuća. Tu postoji ogroman prostor i vjerujemo da ćemo tu imati velike iskorake", poručio je.

Istaknuo je da je HDZ vrlo dobro pripremljen za svibanjske lokalne izbore, a u tijeku su završne pripreme vezane uz predizbornu kampanju. Ustvrdio je i kako u HDZ-u s velikim optimizmom gledaju na predstojeće izbore, očekuju da će HDZ biti pobjednik te osvojiti najveći broj gradova, općina i županija. Posebno su, kaže, koncentrirani na velike i srednje velike gradove.