Vlasti u BiH sutra se sastaju s članovima uprave Konzuma

Sutra će se predstavnici vlasti u BiH sastati s članovima uprave Konzuma u toj zemlji, koji je ondje registriran kao posebna tvrtka. Sastanak je najavio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović. Rekao je kako žele jasan uvid u stanje tvrtki koje mogu osjetiti posljedice krize u Agrokoru. Samo Konzum u BiH zapošljava više od pet tisuća radnika. Veliki su i dugovi dobavljačima.

Dolazak na sastanak najavili su i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te ministar financija Vjekoslav Bevanda, kao i predstavnici vlade Federacije BiH. Pozvani su predsjednik uprave "Konzuma" u BiH Tomislav Bagić, direktori još četiri tvrtke koje su dijelovi "Agrokorova" koncerna poput "Sarajevskog kiseljaka", kao i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio.

"Interes BiH je da Konzum i druge kompanije u sastavu Agrokora koje posluju u BiH stabiliziraju stanje i nastave normalno raditi", kazao je ministar Mirko Šarović. Vlasti u BiH nagađaju kako trenutačni dugovi tvrtki povezanih s "Agrokorom" dobavljačima u BiH iznose između 230 i 250 milijuna konvertibilnih maraka (117 do 127 milijuna eura).