Ramljak: Čeka me naporan dan; Alvarez navodno otišao iz Hrvatske

Svi dobavljači nastavili su isporučivati robu Konzumu. To je rezultat, kako kažu, uspostavljenog dijaloga i povjerenja da će izvanredni povjerenik Ante Ramljak i novi zakonski okvir omogućiti stabilizaciju gospodarskog sustava.

Dobavljači podsjećaju da su u posljednja dva mjeseca Konzumu dostavili robu u vrijednosti od 2 mlrd. kuna te tako cijelo vrijeme financirali i održavali sustav Agrokora. Za robu isporučenu poslije 1. travnja očekuju da će im biti plaćena u roku od 60 dana, dok će im se stara potraživanja vjerojatno isplaćivati u ratama.

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, ulazeći jutros u Agrokorov toranj, rekao je da ga čeka naporan radni dan. HRT doznaje da cijeli dan ondje razgovara s bankarima, dobavljačima, ali i direktorima operativnih kompanija iz sastava koncerna. O poduzetim koracima za stabiliziranje tvrtke novinare će izvještavati svakoga dana u 16 sati.Nakon što je jučer popodne od Ivice Todorića preuzeo tvrtku, članovima bivše uprave Ramljak je poručio da će prihvatiti njihove savjete, ali da ne moraju svaki dan dolaziti na posao.

"Ovih dva, tri dana do praznika moj fokus je da se osiguraju plaće i da se isplate potraživanja dobavljačima koja imaju prema ovoj kompaniji", rekao je Ante Ramljak.

Što se tiče Antonia Alvareza, koji je navodno već otišao iz Hrvatske, rekao je da će njegova kompanija, kao i sve ostale, moći predati ponudu za restrukturiranje, nakon čega će se odabrati najbolja.