Ramljak: Ne možemo se pouzdati u financijske izvještaje

Svi Agrokorovi dobavljači od jutros su nastavili s isporukom robe Konzumu. Vladin izvanredni povjerenik Ante Ramljak cijeli dan razgovarao je s bankarima, dobavljačima, ali i direktorima operativnih kompanija iz sastava koncerna. Istodobno, Antonio Alvarez je otišao iz Hrvatske, dok je dio njegovih savjetnika ostao.

Ante Ramljak obratio se javnosti te rekao kako su zadnji financijski izvještaji bili su iz rujna 2016. i da se u njih ne može pouzdati pa stoga ni reći točno stanje. Rekao je kako je telefonski razgovarao sa svim direktorima uprava u regiji. Svi su porezi u tim državama plaćeni i ispunjene su sve obveze. U tim kompanijama ne bi trebalo biti problema, dodao je. Rekao je da je danas pozvao tri međunarodne kompanije za restrukturiranje koje će se predstaviti u Zagrebu, a angažiran je i tim domaćih stručnjaka.Najavio je da će do petka biti isplaćene plaće radnicima. Do sutra navečer trebali bismo imati dokumentaciju za kredit do 150 milijuna eura, rekao je. Obećao je i da će pred Uskrs u Konzumu biti svježeg mesa.

Ne zabrinjava ga Moody'sovo smanjenje rejtinga Agrokoru, kao ni pad dionica Agrokora na burzi. Mercator je vrlo važna kompanija u sustavu koncerna, kazao je i demantirao napise medija da Agrokor povlači novce iz Mercatora. Najavio je da će u petak biti održan sastanak NO-a na temu odnosi Mercatora i Agrokor grupe.

Kako se doznaje, u savjetničkom timu Ramljaka su Marko Delić i Branimir Bricel iz tvrtke Alter Capital, Tomislav Matić iz Texo Managementa, za pravna pitanja angažiran je odvjetnički ured Šavorić i partneri, potom Kristina Laco iz Komunikacijskog ureda Colić, Laco i partneri, a iz samog Agrokora tu su Vladimir Bošnjak, Luka Cvitan i Anja Linić.