Politička prepucavanja zbog Agrokora

Zbog slučaja Agrokor, koji se nametnuo kao glavna tema u predizborno vrijeme, ne stišavaju se politička prepucavanja.

Šef SDP-a Davor Bernardić iz Šibenika je ponovno prozvao Vladu da je primjenom zakona Lex Agrokor sudbinu Hrvatske vezala uz tu tvrtku.
Iz Osijeka premijer Andrej Plenković poručio je da se imenovanjem povjerenika situacija smiruje i ponavlja da je to bio jedini mogući put za Vladu. Mislim da je to u ovom trenutku jedino ispravno što je država mogla, morala i trebala napraviti. Preuzeli smo vodstvo i odgovornost. Ja čvrsto stojim iza svih poteza koje smo dosad napravili, rekao je.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u Zagrebu pak poziva oporbu na odgovornost jer proteklih dana, kaže, glasni su oni koji poluinformacijama promoviraju svoje političke interese.

Pristup koji je ovom problemu pokazao SDP je apsolutno daleko ispod ugleda stranke kao što je SDP, koja je dva puta vodila Hrvatsku, izjavila je Dalić.

SDP i dalje traži da ministar Zdravko Marić odstupi. Ministar financija koji u osjetljivoj situaciji za Hrvatsku ne može obnašati dužnost ministra financija ne može biti ministar financija. A što se tiče izuzimanja - iz ove vlade se svaki dan izuzme netko samo čekamo da se izuzme i premijer Plenković, rekao je Bernardić.

Zdravko Marić odgovara - kad SDP u Saboru pokrene pitanje povjerenja spremno će odgovoriti na sva pitanja. A od jučer više nije kao ministar financija isključen iz odluka o Agrokoru.

Iz Metkovića, Božo Petrov pak odgovara na sinoćnju poruku premijera Plenkovića da nikome, pa ni ministrima, neće dopustiti da se policijska istraga iskorištava u političke svrhe.  I kao građanin, kao i svi drugi građani Republike Hrvatske, i kao predsjednik Sabora smatram da se treba upotpunosti istražiti sve oko Agrokora. Kad će to biti? Neka se djeluje u trenutku kad za to postoje elementi ako se vidi da su počinjena kaznena djela, rekao je Petrov.