BiH: "Agrokorovi" dobavljači nervozni, no poslovanje nije ugroženo

Iako među dobavljačima tvrtki iz Agrokorova koncerna, koje su registrirane u Bosni i Hercegovini, ima nervoze ništa ne upućuje na to kako će oni biti oštećeni ili da će njihova potraživanja ostati nenaplaćena, ocijenio je u srijedu predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić.

"Prostor Bosne i Hercegovine posluje pozitivno. Izmiruju se sve obveze i prema dobavljačima i prema radnicima i prema državi", kazao je Bojić. Bojićevo je stajalište kako su nervozu prouzročile "nepromišljene izjave" i nagađanja u medijima, no nitko od dobavljača Agrokorovih tvrtki, koje posluju u BiH, do sada se nije požalio Vanjskotrgovinskoj komori na probleme.

U Vanjskotrgovinskoj komori BiH raspolažu s podacima kako su dugovi Agrokorovih tvrtki u BiH dobavljačima iz te zemlje oko 170 milijuna konvertibilnih maraka (oko 87 milijuna eura), čemu treba dodati još 125 milijuna KM (64 milijuna eura) dugova povezanih pravnih osoba poput Leda i Konzuma. Taj iznos dugovanja, ocjenjuje Bojić, ne može ugroziti poslovanje i likvidnost Agrokorovih tvrtki u BiH.