HUP podržava odluku o uvođenju povjerenika u restrukturiranje Agrokora

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) priopćila je u srijedu da podržava odluku Vlade o uvođenju izvanrednog povjerenika i njegovog stručnog tima u proces restrukturiranja koncerna Agrokor.

"U trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi hrvatsko gospodarstvo, HUP podržava odluku Vlade o uvođenju izvanrednog povjerenika i njegovog stručnog tima u proces restrukturiranja koncerna Agrokor te takvo rješenje vidimo kao jedinu ispravnu odluku", ističu iz HUP-a.

Poslodavci smatraju kako je "s obzirom na iznimnu važnost i utjecaj trenutne situacije na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo potrebno iz komunikacije o ovoj temi isključiti politikantstvo i nekonstruktivne rasprave koje potencijalno mogu nanijeti veliku štetu svima uključenima u proces".

S ciljem podrške svojih članica, vodstvo HUP-a u stalnoj je komunikaciji sa svim akterima te će izvanrednom povjereniku Anti Ramljaku dostavljati sve relevantne informacije koje svakodnevno zaprima od svojih članica, a koje se odnose na njihovo poslovanje s koncernom Agrokor, zaključuje se u priopćenju HUP-a.