Grubišić: Agrokoru treba barem milijardu eura

Koncernu Agrokor treba barem milijardu eura, kazao je financijski stručnjak Andrej Grubišić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog", a u kojoj je gostovala i Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta.

S obzirom da je jučer izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak rekao da je s pet banaka dogovoren kredit od 80 milijuna za isplatu dobavljača, a ne 150 kako je ranije bilo najavljeno, Ivanov je kazala kako pretpostavlja da se radi o prvom iznosu i da će s vremenom ići nekih novih 80 milijuna kuna.

Tih milijardu eura pretpostavljam da će doći iz kombinacije  različitih izvora. Jedan dio će dati postojeći kreditori koji se prvo moraju dogovoriti, vi imate njih 20 i nešto i svi moraju namiriti svoje partikularne interese. Svima će njima će ostati jedan kamenčić u cipeli koji će ih malo žuljati, ali ne smije biti toliko veliki da ne bi mogli dalje hodati, ali će u svakom slučaju biti veliki kompromis. Ono što ćemo tek vidjeti je da li će se morati odricati dijela svojih potraživanja, rekao je Grubišić.