Nagrađeni mladi inovatori

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB) dodijeljena su odličja najboljim sudionicima najveće izložbe inovacija mladih u Hrvatskoj Inova - mladi 2009.

Na izložbi koja od 2001. godine okuplja dostignuća mladih zagrebačkih inovatora te učenika iz Hrvatske i inozemstva, sudjelovalo je 246 izlagača. Tom je prigodom predstavljeno 257 inovacija, što je najviše u devet godina održavanja izložbe.

Dodijeljeno je više od 200 medalja, novčanih nagrada, izleta, ljetovanja, sudjelovanja na međunarodnim izložbama, posebnih i sponzorskih nagrada. Dobitnik velike nagrade Inova-mladi 2009. te mogućnosti izravnog upisa na FSB je Matej Mavrek.

Nakana izložbe je okupiti sve učenike zagrebačkih osnovnih, srednjih škola i studenate koji u nastavnom programu ili izvannastavnim aktivnostima u školama, udrugama inovatora, na fakultetima ili u slobodnom vremenu, stvaralačkim radom izražavaju svoje kreativne sposobnosti.

Inova-mladi program je zagrebačkoga Saveza inovatora, FSB-a, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora u svrhu poticanja razvoja inovatorstva.